Keramische tegels

Een keramische tegel is een uit klei gebakken bouwproduct. Al naar gelang de toepassing wordt er gesproken over een wandtegel of een vloertegel. Keramische tegels zijn er verglaasd of onverglaasd, compact, dicht of poreus, geperst en verkrijgbaar in verschillende diktes.

Keramische tegels zijn hard, sterk, hygiënisch, makkelijk schoon te maken, niet ontvlambaar en vuurbestendig. Bovendien trekken keramische tegels niet krom. Keramische tegels kunnen worden gebruikt voor vloeren en wanden. Geglazuurde keramische tegels, ook wel ‘verglaasde’ tegels genoemd, hebben een toplaag van gekleurd glazuur. Door deze laag is de tegel ondermeer gehard en waterbestendig. Ongeglazuurde tegels hebben meestal geen patronen. Hierdoor hebben de tegels een natuurlijk uiterlijk. Het nadeel van ongeglazuurde tegels is dat ze meer poreus en dus kwetsbaarder zijn.

De Grondstof van keramische tegels

Keramische tegels worden gemaakt van zuivere minerale grondstoffen zoals klei en zand afkomstig van droge zandafzettingen. De grondstoffen worden in daarvoor bestemde groeves gewonnen. De winning van deze grondstoffen gebeurt op een verantwoorde manier, waarbij de natuurwaarden na winning in overeenstemming met de wensen van de fabrikant worden gebracht.

De Productie van keramische tegels

Na een proces van vormen, drogen, bakken, nabewerking en kleuren verlaat het eindproduct de fabriek als keramische vloer-, of wandtegel.

Toepassing van keramische tegels

Keramische tegels zijn er in alle mogelijke uitvoeringen, afmetingen en diktes. De meeste soorten keramische tegels zijn bijzonder slijt-, en krasvast en afhankelijk van de specificaties bruikbaar voor alle soorten ruimtes, binnen én buiten, bestand tegen vlekken én gemakkelijk in onderhoud.

Wilt u bijvoorbeeld wel de uitstraling van een mooie natuurstenen vloer, maar zit u niet te wachten op het extra onderhoud? Kiest u dan voor een keramische tegel met een natuursteen look!

Voordelen

  • Biedt vele mogelijkheden qua kleuren, groottes en structuren
  • Gemakkelijk schoon te maken
  • Duurzaam
  • Vuurbestendig
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Geglazuurde tegels kunnen tegen zuren en zijn kras- en vlekbestending
  • De meeste soorten keramische tegels zijn onderhoudsarm

Nadelen

  • Zonder vloerverwarming voelen de tegels koud aan
  • Beschadigingen zijn zichtbaar aan de tegel met een glazuurlaag

Assortiment keramische tegels

Omdat wij samenwerken met 4 verschillende groothandels, met elk hun eigen selectie van fabrikanten en merken, kunnen wij van al deze fabrikanten en merken ook tegels leveren! Dat betekent dat ons aanbod keramische tegels zeer groot is.

Tegelzetter nodig? Of wilt u graag een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op.

contactformulier

De Tegelier Nederland B.V.

Specialist in natuursteen

info@detegelier.nl

Telefoon: +31 (0)6 28 33 16 45