Stukadoors

De stukadoor is een vakman die zich bezig houdt met het aanbrengen van een afwerklaag op muren en plafonds van een gebouw. Dat kan een woning of bedrijfspand zijn bijvoorbeeld. Vroeger werd er veel gebruik van gemaakt in kerken, paleizen en openbare gebouwen.

Toen diende het vooral als een verfraaiing van de gebouwen. Zeker in de periode van de Barok kwam dit veelal voor. Vandaag de dag komt u hem vooral tegen wanneer u bijvoorbeeld een woning heeft gekocht, of u bent verhuisd en uw muren moeten glad gemaakt worden. Dan wordt deze vakman veelal ingeschakeld.

Gestukadoorde woning

De Tegelier BV heeft verschillende stukadoors in zijn uitgebreid netwerk, die van uw huis een prachtige woning kunnen maken. U doet er daarom goed aan om De Tegelier BV in te schakelen uw woning van een frisse en verzorgde uitstraling te voorzien. Zij is werkzaam door het hele land, waardoor afstand geen enkel probleem moet zijn.

Stukadoor en zijn kunnen

De stukadoor brengt in eerste instantie een afwerklaag aan op muren en plafonds. Dat kan ter bescherming zijn, maar ook wordt er gestukadoord wanneer iets een bepaalde uitstraling moet hebben, of ter verfraaiing dient. Door middel van stucwerk wordt een muur, wand of plafond netjes glad gemaakt. Dit zorgt natuurlijk voor een verzorgde uitstraling. Goed stucwerk vraagt om een goede vakman die een uitstekende vakopleiding heeft gevolgd.

Erkende stukadoors

Elke partner van De Tegelier BV die zich bezig houdt met stucwerk, heeft een vakdiploma op zak. Bij De Tegelier BV bent u verzekerd van een prima kwaliteit, zonder dat u daarvoor teveel betaalt. Binnen een kort tijdsbestek wordt van uw woning een schitterend paleis gemaakt waar u zich uitstekend thuis kunt voelen. De lat ligt namelijk erg hoog bij De Tegelier BV waardoor u niet bang hoeft te zijn voor prutswerk, of dat de kantjes er worden afgelopen.

Uitvoering van stucwerk door de stukadoor

Een stukadoor maakt gebruik van verschillende gereedschappen. Met een plakspaan maakt hij wanden en muren mooi glad. Hij kan een speciaal effect teweeg brengen op muren en wanden, wanneer er gebruik wordt gemaakt van een rubberen schuurbord.

Stukadoors geven u woning weer uitstraling

Heel fijn stucwerk wordt uitgevoerd met een palleer ijzer. Aan het einde zit een platte punt, net als bij een schroevendraaier. Andere materialen die een stukadoor gebruikt om zijn werkzaamheden uit te voeren zijn voorbeeld de stukadoors troffel, houten spaan, raapspaan, rei en een spackmes. Er wordt dus gebruik gemaakt van uitstekend werkmateriaal en gereedschap om uw woning een geheel nieuwe uitstraling te geven.

De Tegelier Nederland B.V.

Specialist in natuursteen

info@detegelier.nl

Telefoon: +31 (0)6 28 33 16 45